Ροδιά Βαλκάνου

ΠΕΤΑ ΤΟ!

Καλώς ήρθες στο ΠΕΤΑ ΤΟ!, ένα πόντκαστ για την οργάνωση, το συμμάζεμα, την τάξη και το επιλεγόμενο... adulting. Αυτή η εκπομπή είναι μικρή σαν σφηνάκι κι έχει το αντίστοιχο kick! Kάνω πάντα ό,τι μπορώ για ν' απαντήσω σε γενικές απορίες και να προτείνω απλές λύσεις για καθημερινά προβλήματα (ναι, εγώ είμαι αυτή που λέω ότι πρέπει να στρώνεις το κρεβάτι σου κάθε πρωί! xP).

Μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου για προτάσεις, feedback και απορίες.

coaching peta to podcast

Για τ@ Κ/κωφούς followers αλλά και για όσες φίλες προτιμούν να διαβάζουν την εκπομπή, το πλήρες κείμενο για κάθε επεισόδιο είναι transcribed για ευκολία στη δική του σελίδα.

Heeeeyyyy! Για όλον τον Οκτώβρη, το αγαπημένο μας ΠΕΤΑ ΤΟ! θα ζει ως animation με δύο ποστ την εβδομάδα! Θα λατρέψετε τα σχεδιάκια, θα σας συνεπάρουν και στο τέλος θα ακούτε τη φωνή μου στον ύπνο σας (δεν ξέρω αν θα είναι σε εφιάλτες) να λέει “ΠΕΤΑ ΤΟ! ΣΟΥ ΛΕΕΕΩΩΩΩΩΩ”! xD

October Special Edition

Σου αξίζει. ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ. Όχι γιατί είσαι κάτι το σπέσιαλ, το καταπληκτικό. Σου αξίζει γιατί είσαι άνθρωπος και το χρειάζεσαι!

Επεισόδιο 30

Είναι καιρός να δούμε την αποτυχία ως μια ευτυχή συγκυρία. Να τη μελετήσουμε, να την αναλύσουμε και να προχωρήσουμε.

Επεισόδιο 29

Έχεις πείσει την εαυτή σου ότι η δουλειά σου, ο χρόνος σου, ο κόπος σου ΑΞΙΖΕΙ ν’ ανταμοίβεται δίκαια; Συνήθως, αυτό είναι το πιο δύσκολο βήμα.

Επεισόδιο 28

Η επιστροφή δεν έχει να κάνει με το αν πήγες πουθενά για διακοπές ή όχι. Έχει να κάνει με την εσωτερική μας επιστροφή στην καθημερινότητα, ό,τι κι αν αυτό σημαίνει για την κάθε μία μας. Και πρέπει να γίνεται ελεγχόμενα.

Επεισόδιο 27

Είμαι εδώ για να σας πω ότι ο Αύγουστος δεν είναι μήνας αποφάσεων. Ο Αύγουστος είναι μήνας παύσης και ανάπαυσης.

Επεισόδιο 26

Καιρός ν’ ανοίξουμε το σακί με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μας και ν’ απαντήσουμε σε μερικές από τις ερωτήσεις σας.

Επεισόδιο 25

Έχετε πέσει στο πηγάδι της ανασφάλειας και της αμφισβήτησης; Έρχεται να σας σώσει η Λάσσι της αυτοπεποίθησης! Εμπιστευτείτε τις εαυτές σας.

Επεισόδιο 24

Υποφέρετε από ρουχοστοιβάδες; Πάθατε διάσειση από τα πουλόβερ που σας γκρεμιστήκανε στο κεφάλι; Ήρθε η στιγμή να συμμαζέψετε τις ντουλάπες σας.

Επεισόδιο 23

Μια ώρα δεν έχει την ίδια… χμ, διάρκεια. Αλλάζει ανάλογα με το πώς της συμπεριφέρεσαι. Πώς να ξεζουμίσουμε τον χρόνο για να πάρουμε τ’ αποτελέσματα που θέλουμε!

Επεισόδιο 22

Μελετάμε αναλυτικά τις ανάγκες του σπιτιού (και θυμόμαστε ότι τα οικιακά είναι εργασία που κανονικά θα έπρεπε να πληρώνεται)!

Επεισόδιο 21

Αναλύουμε καλές πρακτικές για μια συνέντευξη για θέση εργασίας. Τι πρέπει να έχουμε προετοιμάσει, τι ν’ αποφύγουμε, τι να τονίσουμε και πώς να συμπεριφερθούμε κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά!

Επεισόδιο 20

Οι απλές λύσεις, σε συνδυασμό με τη συνέπεια και την επιμονή στην εφαρμογή, είναι ιδανικές για μεταμόρφωση σε καλές συνήθειες!

Επεισόδιο 19

Εντάξει, ο τίτλος είναι υπερβολικός, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να μάθουμε τι είναι η τοξική θετικότητα και γιατί είναι οκ να μην είμαστε οκ!

Επεισόδιο 18

Αυτά τα λεφτά μπαίνουν στη μέση και μας χαλάνε τη σούπα. Μαθαίνουμε να αξιολογούμε δίκαια τη δουλειά μας, για τους πελάτες μας αλλά και για εμάς.

Επεισόδιο 17

Μήπως έχετε αφήσει 2484209 δουλειές για “πιο μετά”; Βρίσκουμε τρόπους να αναβάλουμε την αναβλητικότητα και να νιώσουμε πιο ήρεμες.

Επεισόδιο 16

Εξετάζουμε τις σχέσεις με τους πελάτες μας, πώς μπορούμε να ισχυροποιήσουμε τη θέση μας και πώς να σταματήσουμε κακές συνεργασίες χωρίς κακά συναισθήματα.

Επεισόδιο 15

Τι σημαίνει “σκληρή” δουλειά; Πώς μπορούμε να είμαστε σωματικά και ψυχικά υγιείς ενώ εργαζόμαστε μέσα στην απάνθρωπη εργασιακή αγορά του σήμερα;

Επεισόδιο 14

Ανακαλύπτουμε τις ρίζες της λέξης, το πώς γίνεται κανείς ελεύθερος επαγγελματίας και τι εμπόδια πρέπει να υπερνικήσει!

Επεισόδιο 13

Ποια συστήματα και προτάσεις πρέπει να εμπιστευόμαστε; Ποιος γνωρίζει αρκετά ώστε να μας καθοδηγήσει; Είναι όλες οι λύσεις εξίσου αποτελεσματικές για εμάς;

Επεισόδιο 12

Οι περισσότεροι recruiters αφιερώνουν λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα σε κάθε βιογραφικό. Πώς λοιπόν βάζουμε τη ζωή μας σε μια σελίδα Α4;

Επεισόδιο 11

Εγώ pitchάρω, εσύ pitchάρεις, εμείς pitchάρουμε. Πώς όμως να pitchάρουμε σωστά, οργανωμένα, γρήγορα και αποτελεσματικά (ακόμη και στο ασανσέρ);

Επεισόδιο 10

Μαθαίνουμε να μην αφήνουμε ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ αδιάβαστα μηνύματα στο inbox και πώς να τακτοποιούμε με labels, templates και τα σχετικά.

Επεισόδιο 9

Βουτάμε το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού στην πισίνα του οικιακού προϋπολογισμού. Μαθαίνουμε τι είναι τα πάγια και πώς να πάρουμε μια πρώτη εικόνα της οικονομικής μας κατάστασης.

Επεισόδιο 8

Μιλάμε για την αρχειοθέτηση των αρχείων μας (ψηφιακών και φυσικών) και τις ιδανικές τεχνικές για να δημιουργήσουμε τάξη και οργάνωση σε κάθε υπολογιστή και κλασέρ!

Επεισόδιο 7

Απαντήσεις στο πιο καυτό ερώτημά σας! Τι, πώς, πού, πότε και γιατί. Στο τέλος θα φωνάζετε δυνατά κι εσείς ΠΕΤΑ ΤΟ!

Επεισόδιο 6

Ρίχνουμε μια ματιά στις επιφάνειες των γραφείων μας. Πόσα σκουπίδια έχουν πάνω; Πόσες χρησιμοποιημένες κούπες καφέ; Πόσες στοίβες χαρτιά;

Επεισόδιο 5

Σήμερα επισκεπτόμαστε μια ιδιαίτερη έννοια, για να μάθουμε τι εννοούμε όταν τη χρησιμοποιούμε και να βρούμε πώς μπορούμε να την κάνουμε να δουλέψει υπέρ μας!

Επεισόδιο 4

Σύντομες, απλές, πρακτικές συμβουλές για την αποθορυβοποίηση του χώρου μας.

Επεισόδιο 3

Συνεχίζουμε με την εισαγωγή στα βασικά #2 και προσθέτουμε στο λεξιλόγιό μας τις τρεις λέξεις-πυλώνες της οργάνωσης και της αυτοβελτίωσης!

Επεισόδιο 2

Ξεκινάμε με την εισαγωγή στα βασικά #1 και γνωρίζουμε την Αγριππίνα και τον Κλαύδιο!

Επεισόδιο 1

Καλώς ήρθατε στο ΠΕΤΑ ΤΟ!

Επεισόδιο 0